Cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume a ajuns la judecată. Ce a descoperit DIICOT despre creatorul „super-leului” – Focus Prima TV

Cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume a ajuns la judecată. Ce a descoperit DIICOT despre creatorul „super-leului”

Procurorii DIICOT au trimis în judecată trei inculpați, acuzați că au falsificat și pus în circulație zeci de mii de bancnote de 100 de lei, cunoscute sub numele de „Super Leu”.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei trei inculpați sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, falsificare de monedă, complicitate la falsificarea de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării și înșelăciune.

Procurorii susțin că, în perioada 2014 – 24 iunie 2020, liderul grupării, cu sprijinul celorlalți membri, a falsificat un număr de 23.042 bancnote de 100 lei, dintre care a pus în circulație un număr de 22.716, producând astfel un prejudiciu total în valoare de 2.271.600 lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share