Cel mai mare proprietar de terenuri agricole din Statele Unite este acum Bill Gates - Focus Prima TV

Cel mai mare proprietar de terenuri agricole din Statele Unite este acum Bill Gates

Bill Gates, al patrulea cel mai bogat om din lume și auto-descris ca “tocilar”, cunoscut mai degrabă pentru talentul său timpuriu ca programator decât pentru dragostea de peisaje naturale, a strâns în tăcere 98.000 de hectare de terenuri agricole pretutindeni în SUA – suficient cât să-l facă cel mai mare proprietar privat în domeniu, conform revistei Forbes.

După ani de rapoarte că achiziționa teren agricol în state ca Florida și Washington, “The Land Report” informează că Bill Gates, care are o avere netă de 121 de miliarde de dolari conform lui “Forbes”, și-a constituit un portofoliu imens în nu mai puțin de 18 state. Cele mai mari dețineri le are în Louisiana (28.000 ha), Arkansas (19.500 ha) și Nebraska (8.000 ha). Pe lângă acestea, mai are 10.500 ha de terenuri periferice în vestul orașului Phoenix, Arizona, pe care se află noi suburbii în dezvoltare.


Conform cercetărilor lui “The Land Report”, pământurile sunt deținute direct și prin entități terțe precum Cascade Investments, vehiculul pentru investiții al lui Gates. Alte investiții ale lui Cascade sunt compania pentru siguranța alimentară Ecolab, dealerul de mașini utilizate Vroom și Canadian National Railway.

Total
0
Shares
Total
0
Share