Cel mai mare sondaj de opinie privind încălzirea globală: Majoritatea oamenilor cred că ne aflăm în stare de urgență climatică – Focus Prima TV

Cel mai mare sondaj de opinie privind încălzirea globală: Majoritatea oamenilor cred că ne aflăm în stare de urgență climatică

Cel mai mare sondaj de opinie pe tema schimbărilor climatice arată că două treimi din oameni cred că este o „urgență globală”. Sondajul a fost realizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), iar la întrebări au răspuns 1,2 milioane de oameni, mulți dintre ei tineri, din 50 de țări.

Sondajul relevă că oamenii de pe tot întinsul globului sprijină acțiunile de protejare a mediului și dau un mandat clar politicienilor să ia măsurile necesare, scrie The Guardian.

Tinerii s-au arătat cei mai îngrijorați, 69% dintre cei cu vârsta de 14-18 ani considerând că este vorba despre o urgență climatică; 58% dintre cei cu vârstă de peste 60 de ani sunt de aceeași părere, ceea ce sugerează că nu există o prăpastie mare între generații.

Chiar dacă măsurile necesită schimbări majore în țările lor, majoritatea respondenților tot sprijină acțiunea.

Total
0
Shares
Total
0
Share