Cel mai rapid maratonist român a rămas fără indemnizație - Focus Prima TV

Cel mai rapid maratonist român a rămas fără indemnizație

Situație dramatică a unui sportiv de top al României. Cel mai rapid maratonist, Alexandru Corneschi, susține că nu și-a mai primit de două luni indemnizația de la club, în valoare de 1500 de lei. Adică un salariu minim pe economie, după cum precizează chiar el. Asta în condițiile în care activitatea sa presupune cheltuieli mari: numai o pereche de pantofi de alergare costă 800 de lei. ,,Multumesc, Ministerul Sportului! O să îngropați de tot atletismul românesc!” a mai spus atletul.

Invitat la FOCUS, Alexandru Corneschi a declarat că ,,a fost prima dată în 16 ani când am plâns. Am răbufnit de supărare și de nervi pentru că e foarte multă muncă în spate. Oameni poate nu realizează toată munca până în ziua startului unei competiții. (…) Eu am făcut două curse de maraton în două săptămâni. Am făcut asta pentru premiul de la maraton, recunosc asta, am făcut pentru recunoaștere și pentru acei bani. (…) Clubul sau ministerul s-a gândit să nu mă plătească în această lună. Și în luna august a fost aceeași situație.

Cel mai rapid maratonist al României a mai spus că ,,trăiesc în sistemul ăsta, îl cunosc de 16 ani și mi-am dat seama că nu pot trăi din sportul de performanță și am reușit să fac în așa fel încât să mă pot întreține și din alte surse de venit. Sunt antrenor de atletism, dar atletismul de performanță este pe planul doi. Dar atât timp cât merit un leu ar fi păcat să mi-l iei pentru că nu mai am motivație să muncesc în continuare.

Alexandru Corneschi a mai spus că nu este singurul în această situație și ,,că nu este vorba doar de atletism, este vorba de tot sportul românesc. Eu am vorbit din punctul de vedere al unui atlet, pentru că știu foarte bine situația și situația este asemănătore la nivel național.”

foto: facebook.com/corneschi.alexandru

Total
7
Shares
Total
7
Share