Centre de vaccinare sunt, dozele de vaccin lipsesc – Focus Prima TV

Centre de vaccinare sunt, dozele de vaccin lipsesc

Avem centre de vaccinare însă nu avem suficiente doze de vaccin! De mâine se va deschide şi cel mai mare centru, cel de la Romexpo chiar dacă acum nu are avizul pompierilor! Aici ar trebui să se poată vaccina 4000 de oameni în fiecare zi. În momentul acesta, în România aproape 250 de mii de
oameni au primit prima doză şi 3 mii, chiar şi rapelul.

12 centre de vaccinare și 64 de puncte. Asta este capacitatea centrului de vaccinare de la Romexpo, cel mai mare din țară de altfel, care va fi deschis începând de mâine. Trebuia să funcționeze încă de la debutul etapei a doua, însă nu avea toate avizele necesare.

Există însă o problemă. Centrul de la Romexpo nu are autorizație de la incendiu, așa cum scrie încă de la intrare.

15 centre de vaccinare funcționează la nivelul Capitalei, în prezent, iar altele vor fi deschise în următoarele zile. La nivel național sunt 659 de centre de vaccinare și 953 de puncte, dintre care 299 de centre sunt disponibile special pentru a doua etapă a vaccinării.

340.573 de persoane s-au programat în etapa a doua. De asemenea, 196 734 de persoane au fost
deja vaccinate în prima etapă, iar până pe 31 ianuarie sunt programate alte 27 de mii de cadre medicale. Peste 250 de mii de persoane au fost deja vaccinate de când a început campania.

Autoritățile ne promit că există destule doze de vaccin pentru imunizarea persoanelor programate și de asemenea vor exista și alte metode de programare. De exemplu, va fi constituită o listă de așteptare. De asemenea, indiferent dacă ne-am vaccinat sau nu, trebuie să respectăm măsurile de protecție.

Total
0
Shares
Total
0
Share