Centru de vaccinare deschis non stop, la Timișoara – Focus Prima TV

Centru de vaccinare deschis non stop, la Timișoara

Primul centru de vaccinare anti-covid non-stop din țară funcționează, de astăzi, la Spitalul Județean din Timișoara. Doar că, așa cum se întâmplă de obicei în România, totul este relativ. Non-stop-ul este deschis, cel puțin pentru primele trei zile, doar de la 8 la 20. Motivul? Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit să actualizeze platforma astfel încât aceasta să elibereze certificate de vaccinare și pe timp de noapte.

A fost inghesuiala mare la centrul amenajat in clinica de Ortopedie a Spitalului Judetean din Timisoara. Oamenii au mers la vaccinare conform programarilor facute pe platforma nationala. Unii dintre ei insa, au vrut sa fure startul si au mers chiar cu cateva ore mai devreme decat trebuia.

Si cum Serviciul de Telecomunicatii Speciale nu poate sa lucreze in platforma decat in timpul noptii, cei de la centrul de vaccinare spun ca va mai dura cateva zile pana cand vor putea sa inceapa imunizarile si dupa ora 20.00 Asa ca medicii de la centrul de vaccinare au incercat sa le administreze serul si celor care erau programati după
această oră.

Centrul de vaccinare non stop de la Spitalul Judetean din Timisoara este primul de acest gen din tara. El functioneaza cu 4 fluxuri pe timp de zi si 4 pe timp de noapte. In total aproape 500 de oameni vor putea fi imunizati in fiecare zi. Primii pacienti au fost imunizati in acesta dimineata la ora 8.

Potrivit celor de la Spitalul Judetean din Timisoara, peste zi vor fi vaccinate persoanele in varsta, urmand ca pe timpul noptii, atunci cand va deveni functionala platforma si se vor putea emite certificatele de vaccinare sa fie imunizati tinerii.

De la inceputul campaniei de vaccinare, in Timis au fost imunizate cu cel putin o doză. peste o sută de mii de
persoane.

Total
0
Shares
Total
0
Share