Cer să se întoarcă acasă - Focus Prima TV

Cer să se întoarcă acasă

Au trecut 10 luni de la explozia din Găești, iar localarii au primit abia astăzi permisiunea de a se întoarce înapoi în
locuințe. În tot acest timp autoritățile locale au analizat expertizele specialiștilor pentru a vedea dacă structura de
rezistență a clădirii a fost sau nu afectată. Chiar dacă blocul poate fi locuit în continuare, localnicii s-au lovit de o altă problemă atunci când și-au văzut apartamentele. Lipsa banilor pentru a le renova.

Abia după 10 luni de când explozia puternică, urmată de incendiu, a distrus un bloc din Găești, lăsând zeci de oameni fără locuințe, autoritățile au anunțat că structura de rezistența a blocului nu a fost afectată. Astfel că locatarii au fost lăsați să se întoarcă acasă. Bucuria acestei vești nu a durat, însă, prea mult.

Deși au permisiunea de a se muta înapoi în locuințe, oamenii nu o pot face din cauza cheltuielilor mult prea mari pentru renovarea apartamentelor. Ajutorul primit de la primărie cuprins între 3.000 și 10.000 de lei se lasă așteptat.

Până acum o singură femeie s-a încumetat să se mute înapoi în blocul în care a avut loc explozia. Chiar dacă nu are gaze și stă în frig, femeia spune că mai are bani pentru a sta cu chirie în altă parte.

În urma exploziei care a avut loc în luna ianuarie, 30 de familii au fost evacuate, iar oamenii au fost nevoiți să se mute pe la rude sau în chirie. Patru apartamente au fost distruse complet, iar o persoană a murit la spital, în urma arsurilor și rănilor provocate de deflagrație. .

Total
0
Shares
Total
0
Share