Certificat digital şi două teste PCR false, descoperite pe Aeroportul Otopeni - Focus Prima TV

Certificat digital şi două teste PCR false, descoperite pe Aeroportul Otopeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport “Henri Coandă” Bucureşti au depistat, în ultimele 24 de ore, trei cetăţeni români care au prezentat două teste PCR false şi un certificat digital emis pe numele altei persoane.

“În data de 20 decembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport ‘Henri Coandă’ Bucureşti s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursa din direcţia Amsterdam, un cetăţean român în vârstă de 31 ani. Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un certificat digital cu cod QR care atestă vaccinarea împotriva virusului SARS Cov-2, în vederea exceptării de la măsura carantinării, conform prevederilor legale în vigoare”, informează un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că certificatul digital prezentat este emis pe un alt nume şi nu îi aparţine persoanei care s-a prezentat la control, bărbatul recunoscând că certificatul aparţine tatălui acestuia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, urmând ca la final să fie luate măsurile legale care se impun.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share