Certificatul de vaccinare va avea doar scop medical – Focus Prima TV

Certificatul de vaccinare va avea doar scop medical

Certificatele de vaccinare nu vor fi folosite în scop turistic, ci vor avea doar scop medical. Asta au decis liderii Uniunii Europene la Summit, asta după ce țări precum Grecia și Spania au înaintat ideea unei astfel de soluții pentru turism. Este imposibil să impui acest lucru până la vară, spun specialiștii, care avertizează chiar că țările care vor cere un astfel de certificat vor pierde extrem de mulți turiști în acest
an.

Cine nu se vaccinează până la vară va putea să meargă în vacanță. Cel puțin asta au decis liderii Uniunii Europene la Summitul de la Bruxelles, unde au discutat și despre rolul certificatului de vaccinare.

Grecia și Spania au vorbit deja despre faptul că cei care vor dori să petreacă vacanța la ei, vor trebui să ateste că s-au vaccinat anti-covid19. Practic, acest certificat ar fi înlocuit varianta testului PCR. Inițial, cu această idee a fost de acord și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce Klaus Iohannis a respins-o total.

În plus, o astfel de măsură ar aduce însă pierderi pentru turismul elen și iberic.

Specialiștii spun că România va avea de câștigat în domeniul turismului dacă nu va impune un certificat de vaccinare. Turiștii se tem deja de faptul că acest certificat i-ar putea priva de o vacanță și de dreptul lor de a călători.

Potrivit Asociației Internaționale de Transport Aerian, această industrie ar putea să își revină la nivelul de dinainte de pandemie abia în 5 ani. Însă, dacă va fi impus un certificat de vaccinare, atunci pierderile se vor ține lanț. Rămâne de văzut însă dacă țările care au înaintat o astfel de idee… o vor pune și în practică.

Total
0
Shares
Total
0
Share