Charles și-a omagiat tatăl – Focus Prima TV

Charles și-a omagiat tatăl

Britanicii i-au adus un omagiu prințului Philip, care a încetat din viață vineri, la vârsta de 99 de ani. La catedrala
Cantenbury a avut loc astăzi o slujbă specială, dedicată prințului consort, care va fi înmormântat sâmbăta viitoare. Se știe deja că la ceremonie vor participa doar 30 de persoane, numai rudele, între care și prințul Harry, dar nu și soția acestuia, Meghan. Nici premierul Boris Johnson nu va avea acces la ceremonie.

Drapelul britanic a fost coborât în bernă în Gibraltar, teritoriul britanic din peninsula Iberică, iar garda militară a tras la miezul zilei 41 de salve de tun în memoria prințului Philip, duce de Edinburgh

La reședința sa din Highgrove, din sud-vestul Marii Britanii, prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, i-a adus un omagiu tatălui său, prințul Philip.

La castelul Windsor, acolo unde a încetat din viață prințul Philip, au sosit prințul Edward, cel mai mic fiu al ducelui și al reginei și alte rude ale sale. De asemenea, lideri ai țărilor din Commonwealth au rostit cuvinte frumoase despre cel care a fost alături de regina Elisabeta de peste 73 de ani.

Întreaga săptămână, până la înmormântarea prințului, pe 17 aprilie, va fi una de doliu în Marea Britanie. Ducele va fi înhumat sâmbăta viitoare, la ora locală 15, la cimitirul capelei Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor.

Total
0
Shares
Total
0
Share