China a aprobat o reformă radicală a sistemului electoral din Hong Kong – Focus Prima TV

China a aprobat o reformă radicală a sistemului electoral din Hong Kong

Preşedintele chinez Xi Jinping a promulgat marţi o reformă a sistemului electoral din Hong Kong, o decizie care ar urma să ducă la o marginalizare totală a opoziţiei în teritoriul semiautonom, transmite AFP.

Comitetul permanent al forului legislativ chinez votase în aceeaşi zi, cu ”unanimitate”, amendamente în acest sens, a indicat agenţia de presă Xinhua.

Această reformă a fost impusă de Beijing fără ca parlamentul hong-konghez, Consiliul legislativ, să aibă vreun cuvânt de spus.

Într-o scurtă relatare, agenţia de presă Xinhua se limitează să anunţe că ”preşedintele Xi Jinping a semnat ordinele prezidenţiale de promulgare a anexelor amendate”.

Cei 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong nu ştiu ce conţine exact această lege, ale cărei detalii nu au fost prezentate oficial.

Totuşi, Tam Yiu-chung, singurul reprezentant al Hong Kongului în organismul decizional suprem al parlamentului chinez, a făcut câteva precizări. ”Amendamentele au fost votate în unanimitate de cei 167 de membri ai Comitetului permanent”, a declarat el pentru AFP.

Noua lege prevede creşterea numărului membrilor Consiliului legislativ din Hong Kong de la 70 la 90.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share