China a blocat accesul echipei de experți care studiază originea pandemiei de coronavirus. Șeful OMS: Sunt foarte dezamăgit – Focus Prima TV

China a blocat accesul echipei de experți care studiază originea pandemiei de coronavirus. Șeful OMS: Sunt foarte dezamăgit

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că China a blocat sosirea unei echipe care investighează originile pandemiei de coronavirus, relatează CNN.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că doi experți internaționali plecaseră deja spre Wuhan, când li s-a comunicat că oficialii chinezi nu le-au aprobat intrarea în țară, deși aranjamentele necesare fuseseră convenite în prealabil în comun cu China.

“Sunt foarte dezamăgit de această informație”, a declarat Tedros la o conferință de presă la Geneva. “Am fost în contact cu înalți oficiali chinezi și am precizat încă o dată că misiunea este o prioritate pentru OMS și echipa internațională”.

Tedros a declarat că OMS este “dornică să înceapă misiunea cât mai curând posibil” și că i s-au dat asigurări că Beijingul accelerează procedura internă.

Dr. Michael Ryan, director executiv în OMS, a declarat că a existat o problemă cu vizele, iar un membru al echipei s-a întors deja acasă. Celălalt aștepta în tranzit într-o țară terță.

Total
0
Shares
Total
0
Share