China vrea să-i facă pe băieți mai “masculini”, deoarece au devenit prea efeminați – Focus Prima TV

China vrea să-i facă pe băieți mai “masculini”, deoarece au devenit prea efeminați

China plănuiește să mărească numărul de ore de sport din școli pentru a-i face pe băieți mai “bărbați”. Aceasta a deschis o dezbatere între cei care cer mai multă diversitate și cei care sprijină o societate mai masculină, potrivit Reuters.

Ministerul Educației a afirmat că vrea să mărească numătul de profesori de educație fizică și să reformeze orele de sport pentru a spori “masculinitatea” elevilor.

Planul a venit ca răspuns la o propunere din luna mai a anului trecut din partea Conferinței Populare Consultative a Chinei, un organism al guvernului ce dorea ajutor în cazul băieților care au devenit prea delicați, timizi și efeminați după ce au fost școliți în mare parte de profesoare, potrivit ministerului.

Un hashtag privind planul ministerului a strâns, până miercuri, 1,5 miliarde de vizualizări pe rețeaua socială Weibo.

“Este greu să-ți imaginezi astfel de băieți efeminați care pot să-și apere țara când amenință o invazie externă”, a scris un utilizator Weibo.

La fel ca majoritatea națiunilor asiatice, China are o tendință tradițională de a favoriza fiii iar decenii în care politica creșterii unui singur copil a predominat a dus la ceea ce unii oameni văd ca o cocoloșire a băieților de către părinți.

Însă ideea de a întări băieții prin activitate fizică a primit validare în ultimii ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share