Chiriile revin la valorile pre-pandemie - Focus Prima TV

Chiriile revin la valorile pre-pandemie

Revenirea studenţilor în marile centre universitare, dar şi accesul tot mai greu la credite imobiliare a dus la o creştere a valorii chiriilor. Sunt deja mai mari decât în perioada anterioară pandemiei. Cele mai scumpe orașe sunt în continuare Clujul și Bucureștiul, unde chiria unui apartament cu două camere dintr-o zonă semicentrală ajunge și la 500 de euro.

Începerea cursurilor în format fizic este mană cerească pentru proprietarii din marile oraşe. Cererea de locuinţe a explodat. Amalia, de exemplu, caută să închirieze un apartament de aproape o lună.

Odată cu pretențiile creşte şi prețul, așa că rudele Amaliei vor trebui să bage mâna adânc în buzunar în cazul în care vor să găsească o locuinţă care să îndeplinească toate condițiile. În plus, cererea sporită a făcut ca pretenţiile proprietarilor care închiază să crească constant.

Cel mai scump oraș în materie de chirii rămâne însă Clujul. Aici, valorile deja le depăşesc pe cele din 2019. Și în Timișoara cererea este mare, numai că acolo prețurile sunt încă accesibile și pornesc de la 200 de euro pentru o garsonieră și ajung la 330 de euro pentru un apartament cu două camere.

Piața chiriilor este în creștere și din cauza creditării îngreunate, spun specialiștii. Așa că aceştia le recomandă celor care caută să închirieze o locuință să se grăbească pentru că de la jumătatea lunii septembrie prețurile vor fi încă şi mai mari iar oferta şi mai săracă.

Total
0
Shares
Total
0
Share