Chiriile revin la valorile pre-pandemie

Chiriile revin la valorile pre-pandemie

Revenirea studenţilor în marile centre universitare, dar şi accesul tot mai greu la credite imobiliare a dus la o creştere a valorii chiriilor. Sunt deja mai mari decât în perioada anterioară pandemiei. Cele mai scumpe oraşe sunt în continuare Clujul şi Bucureştiul, unde chiria unui apartament cu două camere dintr-o zonă semicentrală ajunge şi la 500 de euro.

Începerea cursurilor în format fizic este mană cerească pentru proprietarii din marile oraşe. Cererea de locuinţe a explodat. Amalia, de exemplu, caută să închirieze un apartament de aproape o lună.

Odată cu pretenţiile creşte şi preţul, aşa că rudele Amaliei vor trebui să bage mâna adânc în buzunar în cazul în care vor să găsească o locuinţă care să îndeplinească toate condiţiile. În plus, cererea sporită a făcut ca pretenţiile proprietarilor care închiază să crească constant.

Cel mai scump oraş în materie de chirii rămâne însă Clujul. Aici, valorile deja le depăşesc pe cele din 2019. Şi în Timişoara cererea este mare, numai că acolo preţurile sunt încă accesibile şi pornesc de la 200 de euro pentru o garsonieră şi ajung la 330 de euro pentru un apartament cu două camere.

Piaţa chiriilor este în creştere şi din cauza creditării îngreunate, spun specialiştii. Aşa că aceştia le recomandă celor care caută să închirieze o locuinţă să se grăbească pentru că de la jumătatea lunii septembrie preţurile vor fi încă şi mai mari iar oferta şi mai săracă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt