Cîmpeanu anunță o nouă Lege a Educației: Burse atractive, educație de mediu „în natură”, bani pentru prevenirea abandonului școlar - Focus Prima TV

Cîmpeanu anunță o nouă Lege a Educației: Burse atractive, educație de mediu „în natură”, bani pentru prevenirea abandonului școlar

Inquam Photos/ Octav Ganea

România va avea o nouă Lege a Educației anul acesta. Anunțul l-a făcut Sorin Cîmpeanu, marți seara, la Digi24. Printre componente se vor regăsi burse atractive pentru elevi, atribuite după criterii clare „care să nu se mai schimbe de la an la an”, facilități, inclusiv bănești, pentru prevenirea abandonului școlar, transport „cu adevărat gratuit”, educație pentru mediu. Ministrul anunță că elevii vor avea o „săptămână verde”, în care elevii „să poată deprinde elemente ce țin de educația pentru mediu, în mediu natural, în natură, în afara școlii”.

Sorin Cîmpeanu: Competențele digitale, partea de digitalizare prin PNRR este o componentă extrem de importantă, dar până când vom fi capabili să asigurăm o predare online, fără pierderi pe niciun plan, va mai dura.

Educația pentru mediu este o componentă importantă. S-a lansat un raport în dezbatere publică până pe data de 11 februarie. În procesul de revizuire a curriculumului luăm serios în considerare introducerea în calendarul activităților școlare a unei săptămâni „verzi”. O „săptămână verde” în care elevii să poată deprinde elemente ce țin de educația pentru mediu, în mediu natural, în natură, în afara școlii. Așa cum este „Săptămâna altfel” acum.

Total
0
Shares
Total
0
Share