Cîmpeanu: Toți elevii vor susține examenele naționale – Focus Prima TV

Cîmpeanu: Toți elevii vor susține examenele naționale

Elevii din clasele a 8-a și a 12-a vor merge fizic la ore chiar și în scenariul roșu. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au semnat un ordin comun în acest sens. decizia vine și cu o regulă nouă: doar jumătate dintre elevi vor merge fizic la ore, în vreme ce cealaltă jumătate va învăța online.

Scenariul roșu nu va mai fi un impediment pentru elevii din clasele terminale. Aceștia vor putea merge fizic la ore chiar și în situația în care localitatea a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Este vorba despre elevii din clasele a 8-a și a 12-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. Însă vor funcționa în regim hibrid, adică jumătate dintre ei fac ore fizic la școală, iar jumătate online.

Sorin Cîmpeanu spune că de când a început școala în format fizic, sub jumătate dintre cei din clasele terminale au mers la ore, de aceea va interveni cu noi reglementări.

Practic, dacă mai mult de jumătate vor să meargă fizic în bănci, atunci o vor putea face. Așa cum se întâmplă în cazul copiilor de grădiniță sau elevilor din învățământul primar.

Regula scenariilor nu se va aplica în cazul examenelor naționale.

Singura situație în care toată lumea va merge la școală, indiferent de clasă sau de scenariu va fi pentru orele remediale. Rata de infectare nu trebuie să depășească însă 6 la mia de locuitori.

225 de mii de elevi s-au înscris până acum pentru orele remediale. Ministrul Educației a precizat că cei care mai doresc să se înscrie o vor putea face oricând, iar școlile care vor să susțină aceste cursuri nu vor mai avea nevoie de aprobarea Inspectoratelor Școlare Județene. Totul se regăsește într-un ordin de ministru. Fiecare grupă va avea maximum 12 elevi, iar numărul mediu de ore pe lună este de
20.

Total
0
Shares
Total
0
Share