Cinci noi centre de vaccinare se vor deschide pe 8 februarie in Arges; în prezent funcţionează opt - Focus Prima TV

Cinci noi centre de vaccinare se vor deschide pe 8 februarie in Arges; în prezent funcţionează opt

Cinci noi centre de vaccinare anti-COVID-19 se vor deschide pe 8 februarie în judeţul Argeş, ele urmând să se adauge celor opt care funcţionează în prezent, a anunţat, marţi, prefectul Emanuel Soare.

El a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că fiecare centru de vaccinare are alocate zilnic câte 60 de doze.

“Vom avea încă cinci centre noi. Două vor fi în Piteşti, iar aceste două centre vor fi dedicate exclusiv cadrelor didactice (…), tot cu fluxuri de câte 60 de persoane pe zi. (…) Va mai fi un alt centru la Izvoru, un alt centru la Ştefăneşti şi un alt centru la Mărăcineni. (…) În acest moment, din păcate, programările în judeţul Argeş sunt blocate, dar avem speranţa ca, începând din data de 8 februarie, să se redeschidă programarea în platformă, să devină funcţionale şi aceste cinci centre”, a declarat prefectul.

El a subliniat că în prezent, pe lângă persoanele din etapa a doua, sunt vaccinate în continuare cadrele medicale, dar şi alte categorii de persoane cu risc ridicat.

“Avem opt centre în acest moment şi un număr limitat de doze care sunt disponibile în aceste centre. (…) În afară de acest număr limitat de doze (…), se continuă vaccinarea personalului medical în centrele din spitale (…), au acces la un al număr de doze. Din 15 ianuarie, noi am început vaccinarea persoanelor din centre rezidenţiale, care au acces la alte doze. (…) În paralel, am început de câteva zile vaccinarea persoanelor din centrele de dializă”, a precizat Emanuel Soare.

În opinia sa, procesul de vaccinare a fost bine organizat la nivelul judeţului.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share