Cinci persoane, printre care trei membri Hezbollah, ucise în schimburi de focuri, în Liban - Focus Prima TV

Cinci persoane, printre care trei membri Hezbollah, ucise în schimburi de focuri, în Liban

Cel puţin cinci persoane, printre care şi trei membri ai Hezbollahului şiit, au fost ucise duminică în ciocniri la sud de Beirut, informează o sursă de securitate citată de AFP.

Violenţele au izbucnit în sectorul Khalde, în apropiere de capitală, când o ambuscadă a vizat cortegiul funerar al unui membru al Hezbollah ucis în ziua precedentă. Atacul a dus la schimburi de focuri între susţinătorii partidului şiit şi locuitorii suniţi din zonă.

Sâmbătă seară, Ali Shebli, membru al puternicei mişcări şiite, a fost ucis de la mică distanţă în timpul unei nunţi de la Khalde, o vendetă care a urmat după moartea în august 2020 a două persoane în acelaşi sector într-o dispută armată.

După violenţele de duminică, armata a fost desfăşurată în masă în sectorul Khalde, a declarat pentru AFP o sursă militară. Ea a avertizat într-un comunicat că “va deschide focul asupra oricărei persoane înarmate pe drumurile din Khalde” care trage indiferent asupra cui.

Hezbollah a cerut aripii sale armate şi forţelor de securitate să-i aresteze pe autorii “ambuscadei” care, potrivit unui comunicat al formaţiunii, s-a soldat cu doi morţi printre membrii cortegiului.

Noul premier desemnat, Najib Mikati, a făcut apel la “reţinere”, avertizând împotriva unei “discordii” confesionale, în contextul în care tensiunile dintre suniţi şi şiiţi rămân destul de mari în Liban, din cauza diviziunilor politice.

Aceste violenţe intervin într-un context deja dificil în Liban, ţara fiind afectată de aproape doi ani de o criză economică fără precedent şi o instabilitate politică în creştere după mişcarea populară din toamna lui 2019 împotriva unei clase conducătoare acuzate de corupţie

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share