Cinci țări asiatice pun în pericol ambițiile climatice globale. Vor construi 80% din noile centrale pe bază de cărbune din lume - Focus Prima TV

Cinci țări asiatice pun în pericol ambițiile climatice globale. Vor construi 80% din noile centrale pe bază de cărbune din lume

Cinci țări asiatice pun în pericol ambițiile climatice globale, investind în 80% din noile centrale pe cărbune planificate pentru a fi construite în lume, potrivit unui raport citat de The Guardian. China, India, Indonezia, Japonia și Vietnam intenționează să construiască peste 600 de centrale electrice pe bază de cărbune.

Carbon Tracker a descoperit că China, India, Indonezia, Japonia și Vietnam intenționează să construiască mai mult de 600 de unități pe bază de cărbune, chiar dacă energia regenerabilă este mai ieftină decât majoritatea noilor centrale. 

Investițiile într-una dintre sursele de energie cele mai dăunătoare mediului ar putea genera un total de 300 de gigawați de energie în ciuda apelurilor din partea experților climatici ai ONU care cer ca toate investițiile în noi centrale alimentate cu cărbune să fie anulate.

Total
0
Shares
Total
0
Share