Cine sunt adevărații vânători de SUBVENȚII din România! - Focus Prima TV

Cine sunt adevărații vânători de SUBVENȚII din România!

Profimedia

Subiectul vânătorilor de subvenții este din ce în ce mai discutat în ultimii ani în spațiul public, atât în rândul fermierilor, cât și la nivel oficial. Chiar ministrul agriculturii, Adrian Oros, a început să vorbească despre acest fenomen încă de când s-a instalat în fotoliul de la Ministerul Agriculturii. Cu toate acestea, măsurile concrete pentru soluționarea acestei probleme au întârziat să apară.

Realizatorul Ovidiu Ghinea a adus în prim plan acest subiect în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”, alături de fermierul Ștefan Gheorghiță. Acesta a prezentat câteva informații extrem de interesante, analizate împreună cu colegii săi din Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

”Cei care au dreptul să ia subvenție sunt cei care utilizează terenul agricol – deci nu proprietarul, ci utilizatorul. Cel care lucrează este singurul care are voie să ia subvenție conform legii. Problema este ce facem ca să fie așa și în realitate? Noi ne plângem că avem 840.000 de beneficiari de subvenții. În mandatul domnului Oros, singurul lucru bun este că a ridicat problema vânătorilor de subvenții. Altceva mie nu mi-a rămas în memorie. Nimeni n-a dorit să facă în această perioadă ceva la nivel guvernamental, cu toate că s-a ridicat problema”, a precizat Ștefan Gheorghiță în debutul emisiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share