Cioloș: Nu e Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Dacă PNL câștiga alegerile fără drept de apel, puteam să discutăm – Focus Prima TV

Cioloș: Nu e Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Dacă PNL câștiga alegerile fără drept de apel, puteam să discutăm

Alianța USR PLUS își dorește „un nou început” la guvernare, spune copreședintele acesteia, Dacian Cioloș. El sugerează că nu l-ar mai dori premier pe Ludovic Orban și motivează acest lucru prin rezultatul sub așteptări obținut de PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Vom merge cu propunerea cu care am mers și în campanie, cu programul de guvernare și cu propunerea de premier, dar în condițiile rezultatului în alegeri pe care l-am văzut, din nevoia de a forma o majoritate politică să susțină un guvern reformist – și USR PLUS își dorește să facă parte din această majoritate – conform Constituției, președintele este cel care urmează să desemneze un premier. Noi vom face această propunere, însă vom fi deschiși să auzim formula pe care președintele o propune”, a spus Dacian Cioloș.

„Propunerea noastră este să avem un premier capabil să unească forțele de dreapta, cu condiția să fie un premier care să susțină reformele de care România are nevoie”, a adăugat el.

Cioloș a vorbit și despre provocările generate de pandemia de coronavirus, inclusiv la nivel economic.

Total
0
Shares
Total
0
Share