Circa 67% dintre adulţii britanici au primit o doză booster de vaccin anti-COVID-19 - Focus Prima TV

Circa 67% dintre adulţii britanici au primit o doză booster de vaccin anti-COVID-19

Mai mult de două treimi dintre adulţii britanici au primit o doză booster de vaccin anti-COVID, potrivit cifrelor oficiale, relatează dpa.

Circa 67% dintre persoanele cu vârsta peste 18 ani au primit o doză suplimentară de vaccin până pe 9 ianuarie, în creştere faţă de 64% la începutul lunii ianuarie.

Procentul de 50% dintre adulţii din Marea Britanie care au primit o doză de rapel (în cazul vaccinului în doză unică) sau a treia doză de vaccin a fost depăşit pe 16 decembrie.

Puţin sub 35,7 milioane de doze booster au fost până în prezent inoculate în Marea Britanie, dintre care 1,4 milioane în ultimele şapte zile.

Cifrele au fost publicate de cele patru agenţii de sănătate din Regatul Unit.

Potrivit cifrelor oficiale, aproape 92% din toţi adulţii britanici au primit o primă doză de vaccin, în timp ce aproximativ 88% au primit a doua doză.

Toate persoanele cu vârsta peste 18 ani sunt eligibile pentru o doză booster dacă au trecut trei luni de la schema de bază de vaccinare.

Inocularea de doze suplimentare în ultimele săptămâni a fost probabil afectată de nivelul de infectare cu COVID-19 în toată ţara.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share