Cîțu: Am avut o primă discuție bună cu PSD - Focus Prima TV

Cîțu: Am avut o primă discuție bună cu PSD

România este aproape de a bifa o premieră pe scena politică! Cele două partide rivale, PNL și PSD, se apropie de
o coaliție și vor premier prin rotație, o dată la 2 ani. Am găsit lucruri care pot să ne unească, a declarat Florin Cîțu după 3 ore de negocieri cu PSD. Pe surse au apărut și numele de miniștri care ar putea ocupa portofoliile noului Guvern.

După câțiva ani de aruncat săgeți spre tabăra opusă, liderii PSD și PNL s-au așezat la masa rotundă și au pus la cale formarea unui Guvern de coaliție. Până atunci, sunt pe masă o mulțime de variante, inclusiv aceea ca să dețină prin rotație funcția de prim-ministru.

Nu totul este roz deoarece social democrartii invoca faptul că au un număr mai mare de parlamentari si ei ar trebui să dea premierul. De altfel, cred ca pana si Florin Citu a inteles că nu poate fi premier.

Dacă PNL vrea să își păstreze miniștrii din actualul Guvern interimar , PSD plănuiește să aducă în executiv membri importanți de partid. Sorin Grindeanu la transporturi, Gabriela Firea la ministerul muncii, Alexandru Rafila ar putea conduce portofoliul de la sănătate, iar numele lui Mihai Tudose este vehiculat pentru ministerul afacerilor interne.

Ultimul cuvânt însă îl va avea președintele Klaus Iohannis, care le-a dat timp politicienilor să se pună de acord, ianinte de a-i chema la consultări.

Total
0
Shares
Total
0
Share