Cîțu amenință cu ruperea Coaliției din cauza bugetului: Vom vedea dacă și acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe - Focus Prima TV

Cîțu amenință cu ruperea Coaliției din cauza bugetului: Vom vedea dacă și acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe

Florin Cîțu amenință cu ruperea Coaliției de guvernare pentru că, în forma actuală a bugetului, pragul de 7% pentru investiții negociat cu PSD nu este respectat. „Nu cred că se mai poate face ceva”, a declarat președintele PNL, subliniind faptul că trebuie să discute cu colegii de partid dacă acest buget va fi „încă un compromis” pe care liberalii îl vor face pentru a merge mai departe în coaliția cu social democrații.

„Când s-a negociat această coaliție de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiția ca 7% din buget să se ducă către investiții. Nu e doar o ambiție a PNL. Este singurul mod prin care poți să susții acel pachet social. Fără resursele pentru investiții, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung și creează dezechilibre”, a declarat luni președintele PNL, Florin Cîțu.

„Nu este un moft cererea de 7%. A fost negociat pentru a susține creșterea de pensii și salarii. Am spus că este nevoie de aproximativ 3 miliarde în plus pentru a ajunge la această cifră de 7% din PIB, dar mi s-a spus că bugetul este închis. Aşa cum a fost respectat pachetul social din programul de guvernare, aşa cerem să fie respectat şi pachetul de investiţii”, a adaugat acesta.

El afirmă că va fi discutată situația bugetului în interiorul PNL.

Total
0
Shares
Total
0
Share