Cîţu, despre măsurile luate în spitale: Mă intereseaza mai mult să vad ce s-a implementat dupa tragedia de la Piatra Neamţ – Focus Prima TV

Cîţu, despre măsurile luate în spitale: Mă intereseaza mai mult să vad ce s-a implementat dupa tragedia de la Piatra Neamţ

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, referindu-se la incendiul de la Institutul Matei Balş şi la măsurile anti-incendiu luate în spitale, că îl intereseaza mai mult să vadă ce s-a implementat dupa tragedia de la Spitalul Piatra Neamţ.

”După ce voi avea toate concluziile analizelor, vom discuta. E o anchetă în curs si vom vedea ce s-a întâmplat. Mă intereseaza mai mult să vad ce s-a implementat dupa tragedia de la Piatra Neamţ”, a declarat premierul.

Clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu şi instalaţii de detectare şi semnalizare a incendiilor nefuncţionale, sunt neregulile găsite la Instititul Matei Balş la controlul declanşat de ISU în secţiile ATI după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. De asemenea, în mai multe spitale a fost sesizată absenţa instalaţiilor de detecţie a incendiilor, dar şi faptul că instalaţiile electrice aveau defecţiuni sau că erau făcute impovizaţii şi că unele dintre acestea erau supraîncărcate. De asemenea, la unele spitale lipseau hidranţii exteriori sau interiori. Conducerea unităţilor sanitare trebuia să stabilească un plan de remediere a deficienţelor constatate.

Total
0
Shares
Total
0
Share