Cîțu: Gratuitatea pentru transportul studenților se modifică și se revine la 50%. În multe țări dezvoltate nu călătoresc gratuit – Focus Prima TV

Cîțu: Gratuitatea pentru transportul studenților se modifică și se revine la 50%. În multe țări dezvoltate nu călătoresc gratuit

Studenții nu vor mai călători gratuit cu trenul, ci vor primi reducere de 50% la transportul feroviar, a anunțat premierul Florin Cîțu. Acesta a dat exemplul mai multor “țări dezvoltate” care nu acordă acest tip de gratuitate. În Belgia, Cehia, Croația Italia și alte state din Europa există reduceri care variază de la 25 și până la 75 de procente.

Premierul Florin Cîțu a mai declarat că nu vede un capăt de țară în revenirea la reducerea de 50% în loc de gratuitate, în ceea ce privește transportul studenților. 

„Un alt subiect care a fost dezbătut și este în Ordonanța de Urgență: este vorba despre acea gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul studenților. Se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de țară”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cîțu a venit și cu mai multe exemple și a enumerat câteva țări din Europa și reducerile la transport pe care le oferă.  Astfel, susține premierul, Austria oferă studenților o reducere de 60%, iar dacă aceștia călătoresc în grup, adulții și însoțitori călătoresc gratuit.

Total
0
Shares
Total
0
Share