Cîțu: În fiecare zi primim cereri pentru vaccinuri. În Danemarca vom vinde 1 milion de doze Pfizer - Focus Prima TV

Cîțu: În fiecare zi primim cereri pentru vaccinuri. În Danemarca vom vinde 1 milion de doze Pfizer

An employee holds a vial containing CoronaVac, Sinovac Biotech’s vaccine against the coronavirus disease (COVID-19), at Butantan biomedical production center in Sao Paulo, Brazil January 12, 2021. REUTERS/Amanda Perobelli

Premierul Florin Cîțu a spus că există o analiză a stocurilor de doze de vaccin care urmează să expire și că Guvernul comunică cu mai multe țări pentru a exporta sau dona serurile anti-Covid. O astfel de țară este Danemarca, care va cumpăra 1 milion de doze Pfizer de la România, la prețul de achiziție stabilit de UE.

“Avem aceste statistici. O parte din ele au fost exportate. Există o analiză. Există contacte cu mai multe țări pentru a exporta, a dona. În fiecare zi primim cereri. În Danemarca vom vinde, la prețul de achiziție, 1 milion de doze Pfizer.

Când a fost făcută strategia pentru UE, toate țările au avut aceeași strategie. S-a contractat mai mult, pentru că trebuia să vină și acel moment în care vindeam în alte țări iar strategia este să vindem la prețul de achiziție”, a declarat Florin Cîțu, luni, după ședința coaliției de guvernare.

Totodată, prim-ministrul a precizat că Guvernul și-a atins cea mai importantă țintă din campania de vaccinare, respectiv zero cazuri de persoane infectate cu coronavirus în 24 de ore, precum au raportat Capitala și mai multe județe.

“Am atins cea mai importantă țintă. Ieri, în București, timp de 24 de ore nu a fost nicio persoană infectată. Aceasta este ținta vaccinării, de a elimina pandemia”, a spus Cîțu.

Total
0
Shares
Total
0
Share