Cîțu: În România, nu liberalizarea este problema, ci capacitatea de producție. Consumăm mai mult decât producem - Focus Prima TV

Cîțu: În România, nu liberalizarea este problema, ci capacitatea de producție. Consumăm mai mult decât producem

Inwuam Photos / George Calin

Florin Cîțu a vorbit marți seara, la Digi24, despre liberalizarea pieței de energie și creșterea prețurilor la gaze și curent electric. „Această liberalizare a pieței de energie a fost negociată de guvernul Năstase, s-a făcut un calendar cu Comisia Europeană. S-a nimerit să fie în guvernarea Orban”, a spus președintele PNL. Cîțu s-a mai referit și la ANRE, care trebuie să vină în Parlament cu un raport în care să se vadă dacă facturile mari au fost făcute intenționat, sau a fost vorba de o greșeală.

Florin Cîțu: Nu îmi reproșez modul în care s-a făcut liberalizarea pieței de energie. Am auzit câteva comentarii neelegante de la partenerii de coaliție. Trebuie să spunem adevărul. Această liberalizare a pieței de energie a fost negociată de guvernul Năstase, s-a făcut un calendar cu Comisia Europeană. S-a nimerit să fie în guvernarea Orban, nu era guvernarea mea când a fost ultima etapă a liberalizării.

Nu putem să fim ipocriți. Am intrat într-un club în care prețurile sunt liberalizate. Am ales să mergem într-o direcție după 1990, în care economia de piață determină prețurile.

Total
0
Shares
Total
0
Share