Clădire rezidențială prăbușită în Florida. O persoană a murit și alte 100 sunt căutate - Focus Prima TV

Clădire rezidențială prăbușită în Florida. O persoană a murit și alte 100 sunt căutate

O persoană a murit şi aproape o sută sunt căutate după ce o clădire rezidenţială din oraşul Surfside, în apropiere de Miami, s-a prăbuşit în noaptea de miercuri spre joi, a declarat şeful poliţiei din comitatul Miami-Dade (Florida), Freddy Ramirez, ceea ce ridică temeri privind un număr mai mare de morţi, relatează AFP.

Printre cei dispăruţi se numără numeroşi cetăţeni din ţări din America Latină, între care nouă argentinieni, trei uruguayeni şi şase paraguayeni. Sora primei doamne a Paraguayului, Silvana Lopez Moreira, şi familia acesteia se numără printre ei, a confirmat ministrul paraguayan de externe, Euclides Acevedo.

Căutările ar putea dura ”cel puţin o săptămână”, a estimat Andrew Hyatt, un oficial din Surfside, într-o conferinţă de presă.

Clădirea de 12 etaje, parte din Complexul Champlain Towers South din Surfside, s-a prăbuşit în jurul orei locale 1:30 (5:30 GMT), degajând un nor mare de praf, potrivit martorilor. Au fost afectate aproximativ 55 de apartamente, a declarat Ray Jadallah, adjunctul şefului serviciilor de urgenţă din comitatul Miami Dade, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, adăugând că 35 de persoane au fost evacuate din clădire, inclusiv unele din partea prăbuşită.

Cauza prăbuşirii complexului de apartamente era încă necunoscută joi dimineaţă. Erau în curs lucrări pentru a aduce clădirea la standarde, inclusiv la acoperiş, au declarat oficiali locali, dar au spus că este puţin probabil ca aceasta să fie cauza prăbuşirii. Presa locală a relatat că imobilul a fost construit în 1981 şi avea peste 130 de apartamente

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share