Clasamentul ATP - Djokovic conduce detaşat în faţa lui Medvedev - Focus Prima TV

Clasamentul ATP – Djokovic conduce detaşat în faţa lui Medvedev

Tenismanul sârb Novak Djokovic continuă să conducă detaşat în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti (ATP), dat publicităţii luni, cu un avans de aproape 1.400 de puncte faţă de rusul Daniil Medvedev, cel care l-a învins, duminică, în finala turneului US Open.

Djokovic a ratat realizarea unui Grand Slam istoric, după ce câştigase celelalte trei titluri de această categorie în 2021, Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon.

Medvedev, aflat la primul său titlu de Mare Şlem din carieră, are mai multe de 2.500 de puncte în plus faţă de grecul Stefanos Tsitsipas, care completează podiumul.

Absenţi de la US Open, spaniolul Rafael Nadal şi austriacul Dominic Thiem (campionul de anul trecut) au pierdut din nou teren în ierarhia mondială, ibericul ajungând acum pe şase, iar Thiem pe 8.

În schimb, revelaţia Carlos Alcaraz, care a atins sferturile de finală al Flushing Meadows la doar 18 ani, a reuşit un salt de 17 locuri şi se află pe poziţia a 48-a.

Canadianul Felix Auger-Aliassime, semifinalist la New York, a urcat patru trepte se află în pragul intrării în top 10 (locul 11).

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share