Climatolog, despre incendiul din Militari: Blocurile şi lipsa ploii modifică felul în care norul poluant e dispersat – Focus Prima TV

Climatolog, despre incendiul din Militari: Blocurile şi lipsa ploii modifică felul în care norul poluant e dispersat

Agerpres

Norul poluant degajat de incendiul care s-a produs sâmbătă la un depozit de deşeuri dintr-o zonă rezidenţială a Bucureştiului riscă să rămână mai mult timp timp în atmosferă, pe de o parte din cauza condiţiilor meteorologice, iar pe de altă parte pentru că blocurile pot să contribuie la păstrarea la înălţime joasă a poluanţilor, a explicat la Digi24 climatologul Roxana Bojariu.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă în Capitală, chiar de Ziua Mediului, la un depozit de deşeuri din cartierul Militari. Au ars deşeuri periculoase, precum tonere de imprimantă, şi a existat risc de explozie din cauza buteliilor sub presiune din interior. Din cauza fumului şi ca măsură de precauţie, locuitorii din zonă au fost evacuaţi. Au fost degajări puternice de fum, iar primele teste făcute în urma incendiului au indicat depăşiri în ceea ce priveşte cantitatea de monoxid de carbon. Nici meteorologii nu au veşti prea bune: nu sunt prognozate ploi, vântul este slab, aşa că norul poluant riscă să mai rămână în zonă.

Total
0
Shares
Total
0
Share