Coasta de Est a Americii, sub zăpadă - Focus Prima TV

Coasta de Est a Americii, sub zăpadă

Vremea extremă face ravagii pe Coasta de Est a Americii. Autoritățile mai multor state au declarat stare de urgență în urma furtunilor masive de zăpadă. Traficul din mai multe zone a fost oprit din cauza accidentelor rutiere care au avut loc iar mii de curse aeriene au fost anulate.

Guvernatorii statelor Kentucky, New Jersey și Virginia au declarat stare de urgență din cauza furtunilor de zăpadă cu care se confruntă. Aceeași măsură ar putea a fi luată și la New York, în contextul în care vremea rea nu dă semne că se va potoli. Mai multe instituții publice și școli au fost închise, iar autoritățile au scos pe străzi peste 1.600 de pluguri.

Furtunile de zăpadă au lovit și statul american Massachusetts. Autoritățile de aici i-au rugat pe oameni să evite deplasările, iar angajații din sectoarele ne-esențiale să lucreze de acasă

Mai bine de peste jumătate de milion de americani au rămas fără curent electric din cauza viscolului puternic. Deși autoritățile aruncă zilnic cu mii de tone de material antiderapant, sute de accidente rutiere au avut loc în ultimele zile din cauza poleiului.

Traficul pe aeroporturile americane a fost și el perturbat. În ultimele 24 de ore, peste două mii de zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dar și a lipsei de personal. Tot mai mulți angajați s-au infectat cu COVID- 19.

Total
0
Shares
Total
0
Share