Cod de viscol și vânt puternic – Focus Prima TV

Cod de viscol și vânt puternic

Iarna a revenit în forță în sud-estul țării. Este cod galben de viscol în București, dar și în alte 8 județe. Pe șosele s-a depus deja un strat destul de mare de zăpadă și, în timp ce în țară utilajele au împrăștiat material antiderapant, în Capitală drumarii au fost luați prin surprindere. Și trenurile circulă în condiții de iarnă

În județele Constanța și Tulcea, din cauza viscolului și a vizibilității reduse, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe anumite tronsoane de pe DN 22 şi DN 22A Hârșova Topolog. În cursul nopții utilajele au imprăştiat material antiderapant.

Traficul se desfășoară în condiții de iarnă şi pe A2, București Constanța, unde s+a depus un strat consistent de zăpadă. Din fericire, vremea rea nu a dus la producerea de accidente.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Și în județul Galați se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene. Azi noapte, după ora 23, când s-a pornit viscolul, drumarii au iesit cu utilajele pentru curăţa drumurile şi a le mentine deschise.

Traficul feroviar a fost serios afectat de vremea rea. CFR Calatori a oprit în gări 25 de trenuri. Cele mai multe mergeau din Capitală spre dinspre Galaţi şi Constanţa şi retur precum şi pe ruta Constanţa – Tulcea.

Oamenii n-au fost supărați pentru întârzieri. Chiar au admirat peisajul de iarnă pe geam și s-au bucurat de căldura din tren. Și la sud de Dunăre iarna face probleme. Ministerul Afacerilor Externe a transmis o informare de călătorie celor care tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria, unde o porțiune însemnată a țării va fi afectată de ninsori abundente.

Total
0
Shares
Total
0
Share