Cod roşu de vreme rea la munte. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza unui copac căzut pe DN 7 - Focus Prima TV

Cod roşu de vreme rea la munte. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza unui copac căzut pe DN 7

Joi seara, 5 august, a fost emisă o avertizare Cod Roşu de vreme rea în zona montană a judeţului Vâlcea. În mai multe zone, vijelii au rupt copaci, printre care şi pe Valea Oltului, blocând traficul între Vâlcea şi Sibiu.

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Roşu de vijelii puternice cu rafale de peste 90 km/h, grindină, descărcări electrice, averse torenţiale ce pot depăşi 35l/mp în zona montană a judeţului Vâlcea.  

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cetăţenii din aceste zone au fost informaţi şi avertizaţi prin mesaj Ro-Alert, situaţia fiind monitorizată permanent prin Centrul Operaţional al ISU Vâlcea.  

Traficul pe Valea Oltului, spre exemplu, a fost blocat parţial la început, apoi total, timp de mai bine de o jumătate de oră, joi seara, din cauza unui copac căzut pe carosabilul DN 7 / E 81 în zona Tuţuleşti – Racoviţa, . La faţa locului a fost trimisă o autospecială de stingere cu apă şi spumă – ASAS – din cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi. 

Total
0
Shares
Total
0
Share