Colecționarul timpului trecut – Focus Prima TV

Colecționarul timpului trecut

Trecerea la ora de vară ar putea fi o problemă pentru cei care au o pendulă sau vreo 2-3 ceasuri care nu se reglează automat. Ce să mai zicem de un german din Munchen care colecționează ceasuri și are nu mai puțin de 365 de astfel de orologii. Unele sunt ceasuri cu cuc, altele cu diverse alte animale domestice…

Werner a început să colecționeze orologii în 1975, când era tânăr, iar mama sa i-a adus primul ceas, cadou dintr-o excursie. La început, chiar dacă numărul ceasurilor a crescut, nu își punea problema trecerii la ora de vară pentru că de asta se ocupau prietenii săi.

Pe mulți dintre noi, o astfel de aglomerație de ceasuri l-ar face să petreacă nopți albe sau să doarmă iepurește. Nu e cazul lui Werner, care dr laudă cu un somn profund, tocmai datorită orologiilor din locuința sa.

Unele ceasuri nu sunt chiar la ora exactă și sunt decalate la câte un minut, astfel încât atunci când se face fix, ele să cânte pe rând, unele după altele.

Sau un ceas Disney, inspirat de castelul din povești care domină parcul tematic din Paris.

Acum, Werner, fost bucătar ieșit la pensie, în vârstă de 74 de ani, nu mai are loc în camera sa de 20 de metri pătrați și nu prea mai adună orologii. Face excepție în anii bisecți când mai găsește un loc pentru un exemplar deosebit.

Total
0
Shares
Total
0
Share