Coloane mari de camioane înainte de frontiera cu Ungaria, după restricţiile de Rusaliile catolice - Focus Prima TV

Coloane mari de camioane înainte de frontiera cu Ungaria, după restricţiile de Rusaliile catolice

Coloane de camioane s-au format şi se întind pe mai mulţi kilometri, marţi, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria, după Rusaliile catolice care au impus restricţii de circulaţie pentru vehiculele de mare tonaj, la Vărşand sau Nădlac II şoferii aşteptând cinci – şase ore pentru a ieşi din ţară.

Înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand, camioanele aşteaptă pe drumul naţional până când şoferii ajung să facă formalităţile de ieşire, aici fiind deschise pentru camioane trei artere de control. Totuşi, potrivit aplicaţiei “Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, aici se aşteaptă cel mai mult, respectiv 340 de minute.

“Trafic intens, număr mare de automarfare prezentate la controlul de frontieră pe sensul de ieşire din ţară într-un timp scurt”, menţionează aplicaţia.

La PTF Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, coloana de camioane formată este de câţiva kilometri şi se aşteaptă cel puţin 300 de minute. Aici sunt deschise şase artere de control pentru traficul greu, dublu faţă de zilele obişnuite.

La Nădlac I, unde sunt disponibile două artere de ieşire pentru camioane, se aşteaptă cel puţin o oră şi jumătate.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că aglomeraţia a fost cauzată de cele două zile de interdicţie de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone), respectiv duminică şi luni, de Rusaliile catolice.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share