Comerțul online, salt de 15% anul acesta – Focus Prima TV

Comerțul online, salt de 15% anul acesta

Pandemia ne-a învățat că putem cumpăra de pe internet cam tot ce avem nevoie! Nu este de mirare că acest tip de comerț își va continua expansiunea. Anul acesta va inregistra un avans de cel puţin 15% față de anul trecut, iar plata cu cardul se va afla pe un trend ascendent, de 39%, inclusiv în mediul rural.

In online, gasim orice tip de produs avem nevoie in casa. Au aparut tot mai multe magazine online in ultimii ani, iar numarul celor cu peste o mie de comenzi pe zi se va tripla în următorii trei ani. In prezent, sunt aproximativ 100, arata datele centralizarte de VTEX România. Pe termen mediu, piaţa se va centra în jurul unor marketplace-uri, pentru ca oamenii au tendinta să cumpere tot ce au nevoie dintr-un singur loc, așa cum se întâmplă la mall, explică Cristi Movilă, lider de expansiune pentru Europa de Est în cadrul VTEX.

În viziunea companiei, retailerii şi mall-urile se vor orienta către modele de business online pentru a susţine comerţul afectat de pandemie şi a asigura supravieţuirea sectorului.

La capitolul plăţi, se va semnala o creştere la operaţiunile cu cardul şi a plăților cu mobilul. Acestea au ajuns la o pondere 36% în 2020, cu un maxim raportat de unii comercianţi de peste 50%. Pentru anul 2021 se asteaptă un salt până la 39%, a declarat Elena Gheorghe, country manager PayU România. Totusi, nivelul nu se ridica la media statelor dezvoltate, pentru ca romanilor inca le mai place cash-ul.

Total
0
Shares
Total
0
Share