Comisia de apărare a Parlamentului finlandez recomandă aderarea ţării la NATO - Focus Prima TV

Comisia de apărare a Parlamentului finlandez recomandă aderarea ţării la NATO

Aderarea la NATO este cea mai bună opţiune pentru Finlanda pentru a-şi garanta securitatea naţională, a apreciat marţi comisia de apărare din Parlament, înainte de decizia Finlandei din zilele următoare de a-şi depune sau nu candidatura pentru intrarea în Alianţa Nord-Atlantică, relatează Reuters.

Apartenenţa Finlandei la NATO ar spori semnificativ descurajarea pentru eventualitatea ca ţara să devină o ţintă a agresiunii ruse, a precizat într-o declaraţie comisia de apărare.

Finlanda, care are 1.300 km de frontieră cu Rusia şi un trecut dificil cu statul vecin, îşi reconsideră poziţia de lungă durată de a nu adera la NATO pentru a menţine relaţii amicale cu Moscova.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto urmează să anunţe joi poziţia sa privind aderarea ţării la NATO, o decizie care va însemna probabil o schimbare majoră în politica sa de securitate pentru ţara nordică după invazia rusă din Ucraina.

Comisia de apărare a Parlamentului şi-a dat avizul în chestiune drept răspuns la o carte albă a guvernului privind politica externă şi de securitate.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share