Comisia de muncă a amânat adoptarea unui raport pe proiectul privind educaţia sexuală - Focus Prima TV

Comisia de muncă a amânat adoptarea unui raport pe proiectul privind educaţia sexuală

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a dezbătut, marţi, proiectul de lege privind introducerea educaţiei sexuale în şcoli, dar a decis amânarea unei decizii în privinţa raportului.

Deputatul PSD Adrian Solomon a propus să se amâne adoptarea unui raport pe acest proiect de lege pe motiv că, până la toamnă, când va începe sesiunea ordinară a Parlamentului, nu va exista nicio şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor în care să fie votată iniţiativa legislativă.

Cu 11 voturi “pentru”, 3 “împotrivă” şi o abţinere s-a decis amânarea raportului. Au votat pentru amânare PSD, PNL şi AUR, singura formaţiune care a susţinut că ar trebui adoptat un raport cât mai repede fiind USR.

Deputatul PSD Adrian Solomon a menţionat că i se pare o idee bună introducerea, printre drepturile copilului, şi pe acela de a beneficia de educaţie sexuală.

“Mi s-a părut un text bun şi fără niciun pericol pentru sănătatea psiho-socio-culturală a copilului. (…) Noi avem acum în şcoală educaţie sexuală, ea se face la nivelul claselor a XI-a şi a XII-a. E clar că se simte nevoia unor cadre specializate la nivelul gimnaziului, cel puţin, astfel încât această disciplină opţională sau obligatorie să fie nu predată zi de zi şi cu note, asemeni obiectelor din trunchiul comun, dar măcar în cadrul acelor ore de dirigenţie să vină şi să suplinească dirigintele acel cadru didactic. Nu cred că este rău ca şi părinţii să fie implicaţi în această chestiune, pentru că, dincolo de orice, şcoala nu este reprezentată doar de profesori şi elevi, şcoala este o comunitate tripartită”, a spus Solomon la dezbaterile pe proiectul de lege.

Deputatul PNL Mara Calista a menţionat că este o necesitate educaţia sexuală şi sanitară în şcolile din România.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share