Comisia Europeană îndeamnă ţările UE să evite închiderea frontierelor şi să nu urmeze exemplele Germaniei şi Belgiei – Focus Prima TV

Comisia Europeană îndeamnă ţările UE să evite închiderea frontierelor şi să nu urmeze exemplele Germaniei şi Belgiei

Digi24

Comisia Europeană îndeamnă ţările UE să evite închiderea frontierelor şi interdicţiile generale de călătorie, precum cele decise recent de Germania şi Belgia pentru a combate răspândirea noilor variante ale coronavirusului, informează Agerpres.

Într-o scrisoare trimisă marţi miniştrilor de interne şi ai justiţiei ai Celor 27, comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, şi comisarul pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, le reamintesc statelor membre că s-au pus de acord să organizeze în comun astfel de restricţii, în cadrul recomandărilor actualizate la începutul lunii februarie.

„Vă îndemnăm la o mai mare coerenţă în măsurile referitoare la deplasările în interiorul UE”, scriu cei doi responsabili de la Bruxelles. „Este de o importanţă fundamentală ca toate măsurile să rămână conforme principiilor de nediscriminare şi de proporţionalitate. În particular, închiderile de frontiere sau interdicţiile generale de călătorie trebuie să fie evitate”

Total
0
Shares
Total
0
Share