Comisie de anchetă pentru semnăturile pe moțiune - Focus Prima TV

Comisie de anchetă pentru semnăturile pe moțiune

Inquam Photos

Premierul Cițu a scăpat momentan de moțiunea de cenzură a celor de la USR PLUS și AUR! Conducerea Parlamentului nu a reusit nici astăzi să stabilească un calendar al dezbaterii și votului. Liberalii au reusit să blocheze discutiile din Birourile Permanente Reunite invocând veridicitatea semnăturilor mai multor membri AUR. Iar PSD a aprobat cererea de verificare a acestora. Culmea, cel care a impiedicat boicotul PNL a fost chiar Ludovic Orban. De altfel, acesta a anuntat că va propune organizarea unei noi ședinte a Birourilor permanente reunite maine, cea de-a patra.

La ora la care președintele Klaus Iohannis îl convocase pe premier la Cotroceni pentru a identifica varianta potrivită de a continua guvernarea, în ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere era scandal.

Încă din debutul ședinței cei de la AUR i-au acuzat pe liberali că ar fi sunat mai mulți parlamentari din partid, pentru a-i convinge să își retragă semnăturile de pe moțiune. Mai mult, liberalii au acuzat că unele semnături sunt scanate , nu în original și nu e exclus să depună chiar și o plângere penală Social-democrații au refuzat să mai participe la ședință, anunțând că vor susține propria moțiune de cenzură la adresa Cabinetului Cîțu. Gestul PSD a fost imediat taxat de cei de la AUR care au vorbit despre un blat PSD- PNL.

Senatorul liberal Daniel Fenechiu a cerut trimiterea moțiunii la Comisia de Statut pentru verificarea semnăturilor, însă tocmai votul lui Ludovic Orban a blocat adoptarea propunerii

Social democratii au anunțat că dacă motiunea URS PLUS si AUR ajunge în Plen, o vor vota.

Total
0
Shares
Total
0
Share