Comuna cu cea mai modernă școală din România – Focus Prima TV

Comuna cu cea mai modernă școală din România

Cea mai dotată școală rurală din România, va avea, în curând, și suficienţi elevi care să se bucure de sistemele moderne. Şcoala se află în cea mai bogată comună a României, Ciugud, şi, deşi are dotari de top încă din 2018, numărul copiilor care au învăţat aici a fost unul extrem de mic. Lucrurile s-au schimbat o dată cu pandemia şi trecerea la cursurile online, când părinţii din Ciugud și din satele învecinate au descoperit dotările școlii din localitatea lor.

Numărul elevilor din școlile din cele șase sate ale comunei Ciugud a scazut dramatic în ultimii ani. Din cauza condițiilor precare de aici, majoritatea părinților și-au înscris copiii la școlile din Alba-Iulia. În 2018 însă, autoritățile locale au decis să transforme școala gimnazială din centrul comunei, într-o școală smart. Au reuşit să obţină fonduri europene şi să construiască una dintre cele mai moderne școli din România.

Totul este computerizat, la scoala Ciugud! Luminile se sting și se aprind singure, căldura se reglează automat, senzorii semnalează dacă în clase este aer curat, toate sălile sunt cu supraveghere video, iar învățământul online se putea realiza încă de acum trei ani.

Mai mult, în timpul vacanțelor, consumul de energie scade la minim astfel încât să se asigure doar conservarea instalațiilor, iar consumul să se reducă. În plus, profesorii au fost învățați să predea online cu mult înainte de apariția pandemiei.

Odată cu trecerea la cursurile online, părinții din Ciugud au desoperit că școala din localitatea lor oferă condiții mult mai bune decât cele de la oraș. Mortiv pentru care, unitatea de învăţământ a fost asaltată de cereri ale copiilor care vor să înveţe aici şi să nu mai facă naveta la Alba-Iulia. În plus, din cauza numărului tot mai mare de solicitări, autoritățile locale încearcă să mai construiască aici o școală, la fel de dotată.

Total
1
Shares
Total
1
Share