Condamnați în UK, liberi în România – Focus Prima TV

Condamnați în UK, liberi în România

Un avion cu 34 de cetățeni români expulzați din Marea Britanie a aterizat astăzi pe aeroportul Henry Coandă. E doar unul dintre șirurile de zboruri care vor urma. Britanicii nu mai vor pe teritoriul lor infractori străini. Așa că îi trimit acasă. Condamnați în Regatul Unit, aceștia sunt cetățeni liberi la noi.

Așa și-au făcut reintrarea în țară cetățenii români pe care britanicii i-au vrut duși din regat.

Mulți dintre ei au fost condamnați în Marea Britanie pentru furt sau tâlhărie. Acum s-au reîntors acasă, unde se vor bucura de libertate.

Pentru că au sosit dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat, toți cei 34 de expulzați au trecut mai întâi prin triajul epidemiologic. În tot acel timp, rudele îi așteptau nerăbdătoare. Câțiva bărbați au dat apeluri video, să le arate sosirea și celor care nu puteau fi acolo.

Unii dintre expulzați spun că nu au comis infracțiuni, dar că au fost trimiși în România pentru că stăteau ilegal în Marea Britanie.

Un zbor similar a fost organizat de autoritățile din Regatul Unit și la jumătatea lunii ianuarie. Atunci, alți peste 30 de români certați cu legea s-au reîntors în țară. Și vor mai urma. După Brexit, britanicii nu își mai doresc pe teritoriul lor infractori străini. Iar primii vizați sunt polonezii și românii.

Toți cei 34 de oameni care au sosit cu avionul expuzaților ar trebui să stea două săptămâni în carantină. Direcțiile de Sănătate Publică sunt datoare să îi păzească. Pentru ca odată cu trecutul tulbure, românii să nu fi adus cu ei și tulpina britanică.

Total
0
Shares
Total
0
Share