Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa, despre pacientul transferat în Belgia: „I s-a făcut tot ceea ce trebuia făcut” – Focus Prima TV

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa, despre pacientul transferat în Belgia: „I s-a făcut tot ceea ce trebuia făcut”

Un bărbat din judeţul Constanţa, care a suferit o electrocutare, a ajuns la un spital din Belgia din cauza arsurilor care au afectat 70% din suprafaşa corpului.

Medicul Ciprian Isacu îl tratează pe constănţean la spitalul din Belgia. El spune că pacientul a ajuns acolo cu patru bacterii şi o ciupercă pe care le-a contactat în spitalele din România. „Sunt patru bacterii, plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viaţă, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea şi era cu nişte comprese direct pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanţa la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng şi restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul şi l-am operat de trei ori”, a declarat Ciprian Isacu. Primul spital unde pacientul a fost internat aproximativ 24 de ore a fost Spitalul Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Aici a ajuns bărbatul de 52 de ani, victima unei electrocutări.  „Pacientul a stat la noi 24 de ore, în care a beneficiat de toate tratamentele corecte. Am înţeles că s-a afirmat că nu i s-a făcut fasciotomia. Nu este adevărat, i s-a făcut fasciotomie, i s-a făcut tot ceea ce trebuia făcut. După 24 de ore a plecat la Iaşi”, a declarat pentru Adevărul medicul Ioan Tofolean, managerul Spitalului Judeţean Constanţa.

Total
0
Shares
Total
0
Share