Consiliul Naţional al Elevilor cere ca procentul alocat din PIB pentru educaţie să crească până cel puţin la 4,7%, ridicându-ne astfel la media UE: Educaţia rămâne în sapă de lemn! - Focus Prima TV

Consiliul Naţional al Elevilor cere ca procentul alocat din PIB pentru educaţie să crească până cel puţin la 4,7%, ridicându-ne astfel la media UE: Educaţia rămâne în sapă de lemn!

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, duminică, un comunicat cu privire la adoptarea, de către Guvernul României, a Programului de Convergenţă 2022-2025, în care condamnă cu fermitate modul în care Guvernul României îşi propune să sprijine dezvoltarea sistemului de educaţie şi solicită revizuirea documentului de prognoză şi a policitilor bugetare, astfel încât procentul alocat din PIB să crească până cel puţin la 4,7%, ridicându-ne astfel la media Uniunii Europene. 

”Educaţia rămâne în sapă de lemn! În data de 4 mai 2022, Guvernul României a avizat memorandumul pentru aprobarea Programului de Convergenţă 2022-2025, ce urmează să fie transmis Comisiei Europene. Conform acestui document, iniţiat de Ministerul Finanţelor, Guvernul prevede cheltuieli cu educaţia de doar 2,3% – 2,4% din produsul intern brut al României”, spune Consiliului Naţional al Elevilor, cu privire la adoptarea, de către Guvernul României, a Programului de Convergenţă 2022-2025.

Total
0
Shares
Total
0
Share