Constanţa: Marş de instrucţie între Mangalia şi Sulina al navei şcoală ”Mircea” – Focus Prima TV

Constanţa: Marş de instrucţie între Mangalia şi Sulina al navei şcoală ”Mircea”

Elevii din anul I de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” s-au ambarcat, luni, la bordul navei şcoală ”Mircea”, pentru a participa la pregătirea practică planificată în vederea desfăşurării marşului anual de instrucţie, a informat Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Cadeţii vor rămâne la bordul velierului până pe 28 aprilie, perioadă în care vor executa, la cheu, în portul militar Constanţa, activităţi marinăreşti specifice, timp de cinci zile. Începând cu 24 aprilie, nava va efectua manevra de plecare de la cheu, pe itinerariul Constanţa – Sulina – Mangalia şi retur.

“Pe durata pregătirii în Marea Neagră, sub protecţia spiritului ‘Mircea’, instructorii de la bord vor avea misiunea de a transmite viitorilor maiştri militari deprinderile practice de navigaţie cu motoare şi cu vele, de urcare în arboradă, de folosire a mijloacelor de semnalizare, de vitalitate, precum şi sentimentul de responsabilitate, necesar fiecărui membru al echipajului, de care trebuie să dea dovadă în viitoarea carieră militară. Progresul realizat şi toate temele practice şi teoretice aprofundate pe parcursul stagiului de practică vor fi confirmate în urma susţinerii colocviului final, planificat pentru desfăşurare la sfârşitul instruirii efectuate pe mare”, se mai spune într-un comunicat de presă transmis de SMFN.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share