Consulatul General al României la Edinburgh are un spaţiu modern pentru serviciile destinate publicului - Focus Prima TV

Consulatul General al României la Edinburgh are un spaţiu modern pentru serviciile destinate publicului

Ministerul Afacerilor Externe informează că a finalizat lucrările de extindere şi modernizare a spaţiului de lucru cu publicul din cadrul Consulatului General al României la Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Demersul a vizat închirierea unui spaţiu suplimentar şi lucrări pentru amenajarea interioară a spaţiului de lucru cu publicul, a ghişeelor şi a spaţiului destinat funcţionarilor consulari, a precizat un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Astfel, prin noua reconfigurare a spaţiului de lucru cu publicul a fost suplimentat numărul de ghişee la cinci, faţă de trei disponibile anterior. Aceasta permite creşterea considerabilă a capacităţii de preluare şi procesare a cererilor de servicii consulare, precum şi eficientizarea fluxurilor de lucru la nivelul oficiului consular, potrivit MAE.

“Operaţionalizarea noului spaţiu de lucru a oficiului consular de la Edinburgh vine în continuarea eforturilor MAE de îmbunătăţire a calităţii serviciilor consulare şi de creştere a capacităţii de procesare a acestora şi se înscrie în amplul program de măsuri de extindere şi modernizare a reţelei consulare a României, iniţiat în anul 2020 prin decizia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate cetăţenilor români din străinătate”, a subliniat MAE.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share