Consumatori de la 12 ani – Focus Prima TV

Consumatori de la 12 ani

Viata medicala

12 ani! Aceasta este vârsta când un copil poate ajunge să consume droguri în România. Lipsa de informație și anturajul greșit sunt doar câțiva dintre factorii care duc la extinderea acestui fenomen în rândul tot mai multor copii. În plus, andemia nu a redus traficul de droguri și dealerii au găsit noi metode pentru a-și livra marfa.

Consumul de substanțe interzise a crescut în rândul tinerilor, iar cel mai grav este faptul că tot mai mulți copii încep să consume droguri de la vârste fragede.

Copiii nu sunt conștienți de pericolul la care se expun. Odată cu ei, au de suferit și părinții care încearcă să găsească soluții pentru a-i salva din capcana stupefiantelor.

La noi în țară, peste 10% din populație este consumatoare de droguri în mod ocazional, iar cel mai consumat drog este marijuana, cu un procent de peste 60%. Deși ne-am fi gândit că anul pandemiei a scăzut traficul de droguri, ei bine… situația stă cu totul altfel.

Capitala este cea care deține supremația în ceea ce privește consumul de droguri. După aceasta, urmează orașele unde există centre universitare, cum ar fi: Cluj, Timișoara și Iași.

Total
0
Shares
Total
0
Share