Consumatorii rămași fără furnizor vor fi facturați cu un preț de 4 ori mai mare decât cel plafonat pentru consumul din ianuarie. Persoanele fizice achită maximum 1 leu/KWh - Focus Prima TV

Consumatorii rămași fără furnizor vor fi facturați cu un preț de 4 ori mai mare decât cel plafonat pentru consumul din ianuarie. Persoanele fizice achită maximum 1 leu/KWh

Consumatorii casnici și non-casnici care rămân fără furnizor de electricitate în această lună sau cei care au rămas fără furnizor lunile trecute și încă n-au semnat un contract concurențial vor fi facturați de E.ON Energie S.A., compania declarată Furnizor de Ultimă Instanță (FUI) de Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), cu un preț de 3,3 lei/KWh, fără taxe.

Iar prețul de ultimă instanță nu include tarifele de distribuție, tariful de transport – componenta de extracție din rețea – TL, tarif serviciu sistem, contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă și taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Dacă sunt adăugate toate aceste componente, prețul final ajunge la aproximativ 4,3 lei/MWh, de circa 4 ori peste cel plafonat de guvern. Consumatorii casnici nu vor achita efectiv acest preț, ci cel plafonat, de 1 leu/MWh, sau chiar și mai redus, dacă se califică și la compensare.

Total
0
Shares
Total
0
Share