Copii aruncați peste zidul lui Donald Trump – Focus Prima TV

Copii aruncați peste zidul lui Donald Trump

News.ro

Imagini șocante au fost surprinse la granița dintre Mexic și Statele Unite. Doi copii, orginari din Ecuador, sunt trecuți de traficanți peste zidul care marchează granița dintre cele două state. Modul în care se întâmplă acest lucru este însă revoltător. Copiii sunt aruncați la propriu peste gradul cu o înălțime de aproximativ 4 metri.

Întâmplarea a avut loc într-o porțiune în care zidul construit în mandatul lui Donald Trump traversează deșertul. Fetele au fost aruncate de traficanți peste zid. De partea cealaltă nu exista însă nici o călăuză. Rănite, copilele erau condamnate la o moarte sigură. Doar întâmplarea a făcut ca prin zonă să treacă o patrulă americană. Polițiștii de frontieră au transportat de urgență fetele în vârstă de 3 și respectiv 5 ani la cel mai apropiat spital..

Situațiile de acest fel nu sunt tocmai o raritate. Anual, zeci de mii de locuitori ai țărilor sud-americane traversează Mexicul în încercarea de a ajunge pe Tărâmul American al Făgăduinței. Mulți dintre ei nici măcar nu ajung pâna la
graniță fiind opriți de autoritățile Mexicane. Recent au apărut o serie de imagini revoltătoare în care copii, femei și bărbați de toate vârstele sunt ținuți înghesuiți în celule asemănătoare unor cuști de metal, la un centru special din Mexic.

Grupurile care militează pentru apărarea drepturilor migranților critică vehement această realitate și denunță
condițiile inumane de detenție. Situația miilor de oameni care visează la o viață mai bună s-a înrăutățit semnificativ în mandatul lui Donald Trump la Casa Albă, însă administrația Biden dă asigurări că va schimba modul în care sunt tratați igranții ilegali.

Total
0
Shares
Total
0
Share